Sophie

Sophie

distrib > Fedora > 14 > x86_64 > media > updates > by-pkgid > 032ad1a0da0b96249d731b1177a557d7 > files > 101

kxstitch-0.8.4.1-5.fc14.x86_64.rpm

<chapter id="creatingpatterns" >
  <title>Patronen maken</title>
  <sect1 id="starting-kxstitch">
    <title>&kapp; starten</title>
    <para>
      Wanneer U &kapp; start, krijgt U een blank doek te zien met standaard afmetingen. Dit gebeurt ook wanneer U 
       <guimenu>Bestand</guimenu><guimenuitem>Nieuw</guimenuitem>. selecteert.
      De standaard afmetingen kunnen ingesteld worden in de patrooneigenschappen door het "als standaard instellen" vakje te selecteren.
    </para>
    <para>
      Indien de standaard afmetingen niet geschikt zijn voor Uw geplande patroon, kunt U via <guimenu>Bestand</guimenu><guimenuitem>Eigenschappen</guimenuitem> menu dat naar wens aan passen.
      Stel de waarden in zoals gewenst en klik op OK, het doek krijgt nu de nieuwe gewenste afmetingen.
    </para>
  </sect1>
  <sect1 id="importing-images">
    <title>Afbeeldingen importeren</title>
    <para>
      Met &kapp; kunt U een afbeelding importeren. Een menu laat een voorbeeld van de afbeelding gebaseerd op de standaard import instellingen.
    </para>
    <para>
      De begin-afmetingen van het patroon zijn gebaseerd op de standaard patroon afmetingen.
    </para>
    <para>
      Door keuzemogelijkheden bij importeren is het mogelijkheden om het in gebruik zijnde  garenschema te veranderen en het aantal kleuren te beperken. U kunt ook de afmetingen veranderen om het eindresultaat groter of kleiner te maken.
    </para>
    <para>
      Door het selecteren van het "Gebruik breuk-steken" keuzevakje is het gebruik mogelijk van breuk-steken voor meer detail bij elk patroon-afmeting.
    </para>
  </sect1>
  <sect1 id="scanning-images">
    <title>Afbeeldingen scannen</title>
    <para>
      Scannen is eigenlijk dezelfde bewerking als afbeeldingen importeren, alleen de bron is een andere.
      Het begint met het standaard KDE-scanner menu. Wanneer het scannen is afgerond, gaat de procedure op dezelfde manier verder als het importeren van afbeeldingen.
    </para>
  </sect1>
  <sect1 id="background-images">
    <title>Achtergrond afbeeldingen</title>
    <para>
      U kunt een afbeelding als achtergrond gebruiken. Dit kan handig zijn wanneer het importeren van een afbeelding ongewenst is of een slecht resultaat geeft.
    </para>
    <para>
      De afbeelding wordt normaal verschaalt totdat het hele patroon-raster is bedekt. Dit kan ongewenst zijn, daarom kunt U een gebied selecteren dat U bedekt wilt hebben om daarna de menu-item
      <guimenu>Patroon</guimenu><guimenuitem>Achtergrond aanpassen aan selektie</guimenuitem> te kiezen. Hierna wordt de afbeelding zodanig aangepast dat het in het geselecteerde gebied past. U kunt dit blijven doen totdat U tevreden bent met het resultaat, zelfd nadat U al steken heeft ingevoegd.
    </para>
    <para>
      Er is geen beperking aan het aantal keren dat U de achtergrond veranderd . U bent daarom ook niet beperkt tot &#233;&#233;n achtergrond per patroon.
    </para>
  </sect1>
 <sect1 id="pattern-libraries">
    <title>Patroon bibliotheken</title>
    <para>
     De patroon bibliotheek beheer kan gebruikt worden om patronen te beheren voor later gebruik in het te bewerken patroon. 
     Ze kunnen verdeeld worden in catogori&#308;n en subcatogori&#308;n in de lijst van de bibliotheek. 
     De alphabet-tool maakt gebruikt van deze bibliotheken voor een alphabet van letters die een toets hebben toegewezen.
    </para>
    <para>
     De patroon bibliotheek manager heeft niet de focus en hoeft daarom niet gesloten
      te worden wanneer aan het patroon gewerkt wordt  Iedere keer kan een andere bibliotheek gekozen worden waaruit een patroon gekozen wordt die naar het te bewerken patroon versleept wordt om daar te plakken.      
    </para>
    <para>
       Een nieuwe subcatagorie kan aan een catogorie toegevoegd worden door met &RMB; op een catagorie te klikken en daarna Nieuwe Catogorie te kiezen. Vul de naam in en klik op OK ; een nieuwe hoofdcatagorie kan gemaakt worden door op een blank (leeg) gedeelte te klikken  en daarna Nieuwe Catogorie te kiezen. Vul de naam in en klik op OK.
    </para>
    <para>
      Een nieuwe  bibliotheek-patroon kan simpel gemaakt worden door een gebied te selecteren in het werkvlak te selecteren, deze te kopieren en daarna te plakken in een van de bestaande bibliotheek-mappen.
    </para>
    <para>
      Elke patroon uit de bibliotheek heeft eigenschappen die toegankelijk vanuit het context-menu. Deze eigenschappen zijn het formaat, garenschema, startlijn en de bijbehorende letter;  De startlijn wordt gebruikt voor de vertikale positie van de letter ten op zichte van de cursor-positie wanneer de Alphabet-tool wordt gebruikt.
      Een positieve waarde beweegt het omlaag, een negatieve waarde omhoog.. De bijbehorende letter is alleen nodig voor gebruik met de Alphabet tool..
      Na het klikken op de bijbehorende venster, wordt de volgende ingedrukte toets, inclusief modifiers (shift, Ctrl, enz.) gebruikt als toets.
    </para>
  </sect1>
</chapter>